marți, 26 iulie 2016

Bucureşti 70%

O statistică, nu-i aşa? Ceva cifre, electorat, nivelul sărăciei, salarii etc. Aia s-o credeţi voi! Nu e nici o statistică şi nici nu e vorba de vreo chestie oficială, adevărată sau perfect documentată. E o speculaţie ca toate cele pe care le public eu pe aici. Nu-mi bat capul cu cifre exacte. Ideea contează. Da, în cazul că exagerez, ce vă opreşte să comentaţi şi să mă corectaţi. Mai ales dacă aveţi cifre exacte şi aveţi şi nervi pentru chestia asta. Nu-mi bat capul, cum spuneam, pentru că ştiu că este aproximativ aşa şi că (în general) am aproximativ dreptate. Mă vedeţi cumva fluturînd steaguri prin Piaţa Universităţii? Nu, pentru că accept faptul că "aproximativ" poate fi şi foarte relativ şi uneori departe de ceea ce este de fapt. Aşa cum spuneam, ideea este că argumentez pe idei, nu pe cifre exacte.
Este vorba despre Bucureşti. Dar ce este acest 70%? Este suma gherţoilor din Capitală. Oameni slab pregătiţi, mahalagii, inculţi, tuburi digestive dotate cu organ sexual... şi cum vreţi să le mai spuneţi oamenilor-degeaba. Evident că nu voi candida vreodată la ceva prin Bucureşti pentru că nu aş avea nici o şansă la vreun vot al acestor 70%. Mai ales că acum dau cu parul, la grămadă. Trebuie să remarcaţi că în aceste procente intră cam tot ce înseamnă Ferentari, Giurgiului, Alexandriei, Giuleşti, Voluntari, Glina etc., etc... Printre ei şi majoritatea ţiganilor. (Nu puteam rata momentul!) Bun, dar cum s-a ajuns aici? Cine este de vină pentru concentrarea asta aşa de mare de oameni-pe-jumătate-şi-numai-aparent-oameni în chiar Capitala unei ţări? Specificul aproape balcanic, istoria şi felul de a fi al "elitelor" din ultimele sute de ani.
Hai să dau o explicaţie. Conducerea unei ţări se face din oraşul principal, capitala. Bucureşti în cazul nostru. (E caz unic, aşa că nu mai era necesară precizarea). Printre elitele unei ţări enumăr atît politicieni, oameni de cultură şi artă cît şi bogaţii de top, actuali şi foşti principi-voievozi-regi-preşedinţi cît şi rudele lor de toate gradele. Elite profesionale, oameni de ştiinţă, academicieni de tot felul. În general tot felul de oameni care merită să stea în primul rînd şi să beneficieze de tot respectul cuvenit. De altfel, în Bucureşti veţi întîlni cam 20% oameni excepţionali. Şi cînd spun excepţionali, mă refer la oameni cu adevărat de cea mai bună calitate, care ar face onoare oricărui oraş sau oricărei ţări din lumea asta. Aş zice vreo 10% oameni de mijloc, nici prea-prea nici foarte-foarte. Restul...??? Păi cei de mijloc vor realiza că dacă nu sînt în stare să răzbată către adjectivul "elită" mai bine pun în aplicare vorba lu' Creangă: "Decît codaş la oraş, mai bine-n satul tău fruntaş"
Ei bine, cei 70% sînt urmaşii celor care asigurau buna funcţionare a acareturilor boierului. Slugi, rîndaşi, căruţaşi, umpluturi... marea majoritate proveniţi dintre robii ţigani ai "nobilimii". Boierii făceau şi ei copii, îi educau şi se căzneau să-i ţină printre elite. Aici se adăugau cei foarte buni, promovaţi din ţară şi/sau veniţi de prin străinătăţuri. Dar mulţimea de "etcetera" făceau şi ei o sumedenie de copii. Dacă boierii erau o pereche... slugile erau de cel puţin 6-7 ori mai mulţi. Progresie aritmetică simplă. Sau ceva mai complicată...
Aşadar, să nu vă miraţi de numărul exagerat de mare de idioţi din Bucureşti! Şi în nici un caz să nu confundaţi Oraşul ăsta blestemat cu restul ţării. Pentru că NU se poate compara în nici un chip, în nici un mod. Atîta prostime şi ţigănime adunată la un loc nu veţi mai găsi în nici un loc ce a mai rămas majoritar românesc. Poate ştiaţi că Ceauşescu a vrut să mute Capitala în alt oraş numai ca să scape de gherţoi. A fost învins. Chestia aia numită "revoluţie" a putut reuşi numai într-un oraş ca Bucureştiul. Toată politica asta sinucigaşă de după 1989 poate fi făcută în linişte numai într-o asemenea cocină. Rog pe ceilalţi 30% să mă ierte că am fost mai ...hmmm... explicit în ceea ce priveşte blestemul de pe capul românilor. Că prostul nu e prost destul dacă nu e şi fudul. Cine, bucureşteanul? Păi nu-i ajungi la nas nici cu prăjina. El este vaccinat cu deşteptăciune încă înainte să fie botezat. Aveţi cuvîntul de onoare al lui Menumorut că nu vom pierde absolut nimic dacă oraşul ăsta va dispărea la un moment dat. Vom fi cu mult mai liberi şi mai uşuraţi că scăpăm de toată ţigănia aia de acolo. O adevărată infecţie cu puroi! Oricît de imaculat ai fi, cînd trebuie să înoţi într-o baltă murdară te va afecta. Ori te vei îneca, ori...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu