luni, 11 iulie 2016

Număratu' azilanţilor din cozonac

Să nu cumva să credeţi că o să încep să împroşc pe aici cu cifre "exacte" legate de azilanţi, cînd, cum, cu ce au venit, cît au stat, pe unde, de ce, ...de ce nu? Şi un milion de altele asemenea. Dacă am zis de milionul ăsta, hai să-l luăm ca bază de calcul. Că tot or zis rumînii ăia de nemţi că le-or venit pe cap numai în ultimul an şi ceva. "Şi ceva" peste milion, nu peste an! Aşadar, cozonacul:
Se ia un cozonac gata copt, mare şi pufos, rumen şi numai bun de mîncat. Să-i zicem Uniunea Europeană. Dar pentru că e mai crud pe partea din Est, va fi preferată partea mai însorită şi mai gustoasă din Vest. Aşa că milionul se va duce încolo, trecînd "prin fum, prin spăngi, prin mii de baionete". Aiurea! Trecînd cu bine de toate vămile şi trecînd ca prin plăcinta cu brînză peste toate graniţele şi legile şi super cordoanele poliţiştilor. La destinaţia "finală" cozonacul se serveşte încet-încetişor că procedurile de azil durează, ajutoare sînt, păpică, somnic, plimbărică... Eventual cu juma' de chef un pic de curs de integrare şi muncă ioc-deloc. Bun, vine ea munca, dar mai încolo că nu dau turcii! Dau sirienii. Dau? Ce dau? Şpagă? Păi cum aşa? Cui, de ce, cît... care-i scoru'? Şi-acum începem număratul propriu-zis.
Dacă eşti o ţară cam compromisă cu natalitatea şi cam compromisă cu multe chestii gen "calitatea individului şi a familiei"  încerci o cîrpeală. Dar să nu te coste ci chiar să ai profit! Cauţi soluţii. Şi găseşti că şi în serviciile lor de informaţii mai e cîte-unu de-i mai trăzneşte cîte vreo idee de-ţi stă mintea-n coadă. Pardon, aia era mîţa. Dar să nu bat cîmpii degeaba. Deci cauţi soluţii. Eşti în NATO şi participi la profitul american. Te oftici, dar nu ai încotro că fie eşti ţară învinsă că te-a mîncat în Adolf să te pui cu lumea, fie eşti ţară ajutată cu acelaşi prilej şi acum eşti dator moral. Vezi că e cu profit porcesc pentru "ăia" dar nu ai ce comenta. Livrezi tancu, dai cu bombe şi arunci cu soldaţii prin nisipuri şi prin smochini de le merg fulgii. Pe de altă parte vezi (că nu eşti chior) că oamenii ăia vin pe capul tău să le dai. Că le-ai luat. Şi un' să meargă omu' dacă nu la ăla care are acuma în locul lui.
Stai! Stai că trag! Hai dracu' mai repede din tufiş că aia cu trasul era pentru televiziune...Şi de-odată nimeni nu mai pricepe nimic! Am promis că numărăm şi cînd colo bat cîmpii. Ca să extragi un sirian din locul lui, trebuie să-i creezi un cadru favorabil. Un climat sănătos. Bombe, fum, incendii, ISIS, asasinate, pedepse oficiale, neoficiale, ghinioane... pe naiba! (pardon, pe şeitan!) Hai de aici că e naşpa! Da mă tăticu' dar trebe bilet. Trebe ghid. Trebe călăuză. Trebe corabie, barcă, saltea... ceva să plutească. Trebe adidaşi că mergem pe jos. Trebe diplomă. Pardon? Diplomă? Mă rog, asta dacă vrei reducere la bilet.
Dacă în fiecare sat al lor este cel puţin cîte o familie care are o afacere sau măcar o avere de minim cîteva sute de mii de euro (echivalent) sînt clienţi. Dacă în fiecare sat este cîte un medic, cîţiva mai răsăriţi cu ceva şcoli deja sînt clienţi. Dacă fiecare azilant ajuns în Europa de Vest a plătit numai un singur euro deja "organizaţia" a cîştigat un milion de euro. Dar au plătit mai mult. Dacă fiecare a dat 10 euro... sînt zece milioane. Dar au dat mai mult. Au dat mii de euro! Dragii Menumorutului, dar ăştia au făcut aici nişte MILIARDE de euro. Multe miliarde! Şi-atît? Nooo.... Că nenicii ăştia veniţi aici vor umple nişte găuri sociale. Vestul nu a dat nici un ban să-i şcolească, să-i crească, să-i vaccineze, nu i-a învăţat să meargă nici pe jos nici pe bicicletă şi nici pe cămilă. Şi nici nu i-a însurat şi nici nu ia bătrîni sau persoane cu dezabilităţi. Numai bob numărat, tineri, buni de muncă. Oameni cu şcoli, de elită dacă se poate. Medici etc... Şi dacă se poate oameni cu conturi bancare, cu ceva lichidităţi, cu averi etc. Chiar blocate în teatrele de război, că vine ea pacea şi le recuperăm noi pentru cetăţenii noştri dragi care au proprietăţi moştenite legal. Vedem noi ce facem cu averile astea, dup'aia. Iar micimanii şi ăia degeaba... îi dăm partenerilor noştri europeni drept "cotă de refugiaţi" bla, bla...
Bun, dar ce facem cu teroriştii veniţi la pachet, cu fanaticii, cu posibilitatea ca un grup aşa de numeros să o ia razna. Să fie chiar organizat de acasă şi să facă "pac" în ziua X la ora Z. Da, este o posibilitate. Dar Vestul are şi metode de "rezervă" pentru controlul social. "Pe ce te bazezi"? Aşa ar zice ţăranul lui Preda. Pe ceea ce ştiu. Vestul are un sistem de control cu livrare la destinatar pe mai multe canale. Începînd cu  legea şi cu ceea ce este oficial... dar mai apoi (para)psihologic, alimentar ş.a.m.d. Există cel puţin o ţară care aplică metoda de transmitere a mesajelor neconvenţional. Subliminal. Unde psi, frecvenţe cerebrale chestii-trestii. Se face un mic clip audio-video şi se livrează populaţiei pe toate căile, inclusiv prin reţeaua electrică, la ore din noapte şi din zi în care poate ajunge la destinatar. Sînt adaptate la diferite culturi, limbi, tipologii caracteriale etc. Nu vă pot da nici un link dar aveţi cuvîntul meu că aşa se face. E o muncă imensă şi o structură de vorbeşti singur. Sînt ţări care-şi permit aşa ceva.
Şi chiar dacă mai scapă cîte un nene sau cîte o tanti cu vreo sacoşă cu dinamită în păpuşoi, tot nu-i bai! Trebuie să mai arătăm şi pisica oamenilor ăstora, că prea şi-o iau în cap dacă pun la îndoială capacitatea liderilor de a conduce, organiza, ţine în frîu etc. Libertatea şi democraţia trebuie bine păstrate la rece şi întuneric să nu se strice, că altfel o dăm în comunism. Lasă-i pe americani să ia petrolul, diamantele, aurul că noi luăm oamenii. Totul e să ne văităm cît mai tare să pară că ne doare, să nu se prindă proştii cît de mult profit facem de fapt. Evident că nu noi românii, că noi nu sîntem în stare nici gard să ne facem aşa ca ungurii. Noi nu sîntem în stare de nimic altceva decît de vîndut fier vechi. Bun, asta este specializarea ţiganilor dar şi ei sînt români, nu-i aşa că nu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu