marți, 19 iulie 2016

O posibilă soluţie anti-terorism

De fiecare dată cînd se întîmplă ceva legat de un act terorist, de ceva legat de islamism, musulmani, ţări din zona arabă, Turcia etc., se simte o teroare, o frică sau măcar o îngrijorare în tonul celui ce ridică respectiva problemă. Măcar o întrebare retorică şi tot apare direct sau indirect acel "şi ce-i de făcut"?
Fără să fiu eu marele specialist în toate, încerc o mică poveste cu soluţii. Evident ca din cei 3 cititori ai mei nici unul nu are capacitatea de a lua decizii la nivel european. Nici măcar la nivel naţional... chiar dacă unul dintre ei este robotul de la SRI care filtrează informaţiile după cuvinte cheie: bombă, explozibil, atentat terorist, musulman, jos Băsescu etc. Şi chiar dacă e o puzderie de cuvinte care aprinde becul roşu, semn că trebe citit de un operator uman acesta este de cele mai multe ori o doamnă subofiţer sau personal civil, care trebuie să-şi ia copilul de la şcoală sau se gîndeşte dacă părul ăsta castaniu e mai reuşit decît celălalt de săptămîna trecută. Deci, nici o şansă să se întîmple ceva, nimeni nu va lua în seamă articolul ăsta şi nimeni nu va reuşi să dea o şansă Europei să nu se înece în islamism. Dar eu sînt consecvent principiului "mai bine îmi răcesc gura şi pierd şansa de a tăcea". Aşa că, nu am încotro şi mă lăţesc pe aici pe blog.
Nici o cheltuială nu este mai mare decît una de catastrofă sau de război. Nici un efort nu este prea mare cînd este vorba de a salva o cultură, o lume. O Europă mai puţin curvă politică şi mai conştientă că i-a sunat ceasul trebuie să înceapă să investească. Să piardă nişte bani. Să piardă nişte oameni. Dar în final va avea o naţiune care va suporta adjectivul de european fără să irite naţionalismul momentan, local şi îngust. Dacă am scoate capul din nisip am vedea că toate celelalte rase şi mari grupuri religioase au teritoriile lor fixe şi inabordabile altfel decît respectîndu-le strict regulile. Nu poţi merge în Japonia fără să începi să te înclini în stînga şi în dreapta, nu poţi merge în lumea arabă cu soţia fără să fii obligat să o acoperi cît-de-cît, nu poţi să mergi în Africa fără să fie evident că eşti altceva decît un negru local. Dar în Europa? E plin de asiatici care-şi văd de ale lor, de arabi care îşi poartă şalvarii şi burca, de evrei cu perciuni, de negrii şi de toate celelalte. Dar nici-care dintre toţi ăştia nu sînt obligaţi sau să nu ceva, că altfel ne-ar jigni cultural. NOI sîntem cei obligaţi, chiar acasă la noi, să le facem viaţa uşoară, să le respectăm cultura, religia, obiceiurile etc. Păi de ce? Ok, acasă la ei... dar acasă la noi? Noi unde să ne impunem obiceiurile şi cultura dacă acasă la noi sîntem obligaţi să importăm orice de oriunde fără nici un filtru?
Revin la cheltuieli şi pierderi umane. Cu tot regretul că vă povestesc acest S.F. politic care nu va fi pus niciodată în aplicare. Va trebui să luăm calculatorul, pixul, creionul... şi să facem nişte calcule. Cît costă în vieţi omeneşti, în bani, în timp, în tot felul de alte pierderi unul sau mai multe acte teroriste. Cît costă un război civil, cît costă unul militar cu lumea largă. Cît costă să pierzi nişte valori culturale iremediabil etc., etc. Şi să reacţionezi extrem de dur. Să rogi pe toţi tipii din Europa care nu sînt de credinţă creştină să plece niţel pe acasă. (Pentru asta ne-ar trebui un Adolf şi-a lui ceată. N-avem!) După ce lansăm invitaţia, le vom plăti pentru tot ce vor lăsa aici. Proprietăţi, interese etc. Spre binele lor şi spre al nostru. Ar urma o colosală dislocare de populaţie de cîteva zeci de milioane de oameni. Textul invitaţiei ar trebui să conţină şi referiri la "mergeţi în ţările din care proveniţi şi trăiţi o vreme acolo. Duceţi-le valorile culturale şi ale civilizaţiei noastre să vadă că nu sîntem nişte balauri." Apoi, cei care nu vor să mai plece vor fi OBLIGAŢI să se boteze într-o religie creştină, să-şi schimbe numele din Iusuf în Johann, Jean, John, Ion, Ivan. Ca dovadă de ataşament la valorile culturale europene. Toate bisericile de alte confesiuni decît cele creştine din Europa vor deveni orice altceva decît biserici. După cîtăva vreme, cei plecaţi vor fi re-acceptaţi, dar cu noile condiţii. Botez, nume, renunţare definitivă şi integrală la cultura, limba etc. precedente şi adoptarea noilor valori.
Este imposibil! Chiar eu o spun şi mă crucesc de ce tîmpenii pot să debitez.
Da mă frate, dar muţi, botezi (uzi cu un pic cu apă un om), "vopseşti gardul" la doar nişte cîteva milioane de oameni. Dacă laşi războiul să înceapă vor muri cu mult mai multe milioane şi de-ai lor şi de-ai noştri. Că i-ai trimis acasă în concedii plătite de nişte ani, sau că-i stropeşti cu apă în cadru festiv este chiar nimica-nimicuţa. Să mori e cam definitiv şi de tot. Mişcările neo-naziste au renăscut. Vor apărea criminali din rîndurile părinţilor de copii pierduţi în atentate, vor apărea frustrări greu de controlat. Plus că duşmăniile se vor întinde pe generaţii de-acum încolo de nu va mai şti nimeni de unde a pornit şi cine e vinovat. Şi-apoi azi, un război nu mai e ce era. Săbii, arcuri, cai... dai într-unul pică unul. Acum dai o bombă din avion... pică tot oraşul.
Hai, vă rog eu, mai cugetaţi dragii lu' Moş Menumorut! S.F., nebunie, ţicneală... dar hai că v-am dat o soluţie. Oricum, ce-aţi vrea să faceţi altceva? Un fenomen de masă se tratează în masă.

5 comentarii:

  1. Aproape TOATE asazisele "atntate musulmane" au fost fie trucate (false, facaturi) sau cu "stiinta si organizare" din partea statului unde s-au produs!
    Ultimul, Nisa, "cu cata grija" e ocolit de gloantele politistilor, locul soferului, care "trebuia lasat sa mearga cat mai mult" pana sa fie impuscat!
    http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2016/07/14/23/3649421600000578-3691019-image-a-20_1468534278356.jpg
    http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2016/07/15/16/364FA55D00000578-3691019-image-a-210_1468596034741.jpg

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vin cu elemente noi în favoarea celor spuse de tine. Se pare ca şi mizeria asta a fost regizată şi apar tot mai multe dovezi.
      http://www.gandul.info/international/o-politista-franceza-sustine-ca-a-fost-pusa-sa-ascunda-adevarul-dupa-atacul-de-la-nisa-15539831
      Şi dacă mai ai răbdare, mai citeşte şi chestia asta
      http://www.activenews.ro/stiri/Credeti-in-coincidente-Atentatele-din-Nisa-si-Munchen-filmate-de-acelasi-jurnalist-a-carui-sotie-este-locotenent-in-rezerva-a-fortelor-speciale-israeliene-135301
      Deci... cam asta este. Urmează un război. De care, unde? Numai ei şiu. EI...

      Ștergere
  2. Sînt oarecum de acord. Nu în totalitate. Este o logică în acest sens şi deschiderea lăbărţată a graniţelor Europei către tot ce vine dinspre lumea arabă-musulmană. Parcă e o disperare în a aduce tot ce e mai rău de acolo. Cultură, religie, terorism, primitivism şi tot ceea ce derivă din acestea. De parcă liderii europeni ar fi islamişti sub acoperire.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E "programul illuminati" vechi de zeci de ani care acum se pune in practica! Cateva puncte:
      -impartirea tarilor in state mici de pana in 5 milioane locuitori (pt a nu mai fi capabile de nico rezistnta serioasa)
      - restrangerea circulatiei populatiilor /a nu mai calatori in alte tari
      - distrugerea societatilor tribale- ruperea legaturilor de neam si traditii, amestecarea poulatiilor ca sa nu mai poata revendica o anume istorie de lupta comuna, etc
      - distrugerea siteurilor arheologice/istoriei
      - distrugerea invatamantului si al stiintelor exacte- apoi eliminarea aproape totala a lor
      -mentinerea populatiilor intr-o stare de frica si amenintare pepetua ("incalzire globala", frica de "cutremur", razboaie, molime, false amenintari, etc) etc!

      Ștergere
  3. Păi da! E logic şi se vede că funcţionează consecvent chestia asta. Pe vremea lui Pingelică "restrîngerea dreptului circulaţiei" a fost făcută cu acele cote de 15 litri de benzină pe lună. Nu puteai să mergi nici măcar la 100 de km de domiciliu. După "revoluţie" această restrîngere s-a făcut cu transformarea tuturor chiriaşilor în proprietari. Unde naiba sa mai pleci cînd ai o casa/apartament/teren undeva anume!? Stai prin bătătură şi te-nvîrţi ca koiu-n căldare. Laşi şi libertate şi tot cînd ai o casa a ta. Şi mai ales, laşi politica pe mîna cui s-o nimeri, că nu-ţi mai pasă.

    RăspundețiȘtergere