marți, 28 iunie 2016

La răscruce de răscruci

Am ajuns într-o situaţie atît de delicată aşa cum nu am mai fost decît anul ăsta, anul trecut şi de cînd ne ştim noi! Nu există criză internaţională să nu ne afecteze. Nu există situaţie de tot shit-ul sa nu ne mînjească şi pe noi. Ştiţi vorba ceea... "dacă lucrezi cu miere, te lingi pe degete". În cazul nostru, mierea este de culoare maro şi are o aromă cam nesănătoasă.
De data aceasta BREXITUL face să fiarbă toate posturile media, toate grupurile politice, economice şi de care mai vreţi dvs. Sincer să fiu, mă lasă rece tot vîrtejul ăsta menit mai mult să ne abată atenţia de la alte probleme. Sînt două opţiuni: iese Marea Britanie şi apoi vor începe toţi să iasă (Olanda etc.) sau nu iese nici cu poliţia (chiar dacă va trebui ca însăşi Regina să zică NU). Că nu va ieşi, de fapt, sînt aproape convins. Dar în cazul că totuşi iese... atunci avem o problemă. Cea mai mare este că vom fi din nou în linia întîi. De parca am fi ieşit vreodată de pe acest aliniament...
O Uniune Europeană în dizolvare va atrage o răcire inclusiv în NATO iar în acest caz, Rusia va jubila căci tot scandalul cu Deveselu va fi doar un ceai de muşeţel faţă de problemele care vor urma. Pentru noi! Nu pentru ei. Dar în actualul context în care ţările arabe sînt în fierbere, Turcia este un cazan sub presiune si cu o Rusie care abia aşteaptă un nou front sa-şi verse nervii acumulaţi în problemele lor interne... vom fi victima perfectă. Nu neapărat victima dar sigur ţinta.
Şi iată-ne iarăşi singuri, nepregătiţi, fără tineri antrenaţi, că doar armata nu mai e obligatorie, ba chiar e interzisă, slab finanţaţi, echipaţi ca vai lume... Şi mai rău, şi mai rău e ca satele noastre nu mai pot furniza nici măcar cu arcanul soldaţi. Mulţi, prea mulţi tineri cresc prin străinătate sau pleacă în toate zările imediat ce se "coc". Rămîn aici bătrînii, ceva femei şi copii, plus populaţii ...hmmm.... interesate să rămînă pe loc. Cei care ne-au adus şi comunismul de la ruşi. Evreii şi ţiganii de exemplu. Şi ungurii că le place aici.
Există oare cineva în ţara asta care să găsească vreo modalitate de a contracara sumbrul viitor? Mi-e teamă că nu. Politicienii sînt sinonimi cu nişte gongi scatofage. Subţirica armată? Ha-ha-ha... Armata de rezervă constituită sub aripa celorlalte instituţii militarizate? (ISU, Poliţie, servicii secrete etc.) Staţi măi "la locurile voastre" cuminţi şi mai beţi o bere! Aşa ceva nu o sa vedeţi. Episodul "Dealul Spirii" nu se va mai întîmpla pe aici. Materialul uman prezent in aceste servicii este fie insuficient fie de o aşa proastă calitate încît nici nu-mi mai bat degetele pe tastatură (alternativ: nici nu-mi răcesc gura). Intelectualitatea masonizată are alte ţeluri, alte mize şi este înrolată fără să vadă, fără să priceapă, în subordinea altor interese. Muncitorii ca o clasă/bază (cu care un lider providenţial ar putea urni ceva) nu mai există, ţărănimea nu mai e ce a fost... Ce mai rămîne? Uniunea Europeana. Dar parca aşa am început. Cu "dacă" U.E. se topeşte.
Poate ar fi bine ca în loc de "limba" rromani să introducem ca materie de studiu o limbă ceva mai exotică. Rusă? Turcă? Poate bulgară, de ce nu!?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu