marți, 28 iunie 2016

HExI Ruup!

De o rea bucată de vreme ne sînt bombardate urechile cu scandalul Hexi Pharma. Perdele de fum... perdele de fum... Aşa cum Michael Jackson a murit într-un moment cînd trebuia acoperit ceva cu adevărat important... apoi a mai murit şi Whitney Huston şi încă mulţi mari oameni expuşi media. Unii au murit că au murit. Alţii au murit că trebuia să furnizeze o isterie suficient de intensă ca sa acopere adevărate probleme. Dacă cineva e curios, poate să ia media internaţională şi să observe că asta este reţeta. Nu poţi acoperi ceva luminos decît cu ceva şi mai luminos. O lumînare nu va mai fi observată în lumina unui far maritim, care la rîndul lui nu va mai fi văzut dacă ceva explodează pe undeva pe lîngă.
Ce anume acoperă probabila moarte a lui Dan Condrea-Hexi? Păi nu neapărat ceva ce s-a întîmplat ci - poate - ceva ce urmează să se întîmple. I-auzi! Pai cum aşa?
Să zicem că se ia una bucată om de afaceri nici prea prea nici foarte foarte, suficient de "uns" cu alifii oculte dar fără a fi el însuşi o asemenea "alifie". Se adaugă o reţetă de afacere gen Caritas în care bagi ceva şi scoţi de 1000 de ori mai mult. Se adaugă nişte "sponsori" care trebuie să-şi ia partea şi care au de făcut obiecţii, corecţii sau dau indicaţii preţioase. Se mixează bine în capitalismul original românesc apoi se toarnă în mai multe direcţii. Într-un final se toarnă la DNA. Care DNA, cuminte şi conform divinei sale sarcini toarnă la presă. Se coace, se lasă la rece apoi se taie felii. Poftă bună!
WAX! Hai să numărăm nişte stafide din cozonacul ăsta. Se ştie, sau nu se ştie, că masoneriile lumii au cu preponderenţă apetenţă pentru medici şi jurişti. Ce te faci cînd o mare parte a lojei ţi se mută la Jilava după nişte procese de corupţie, neglijenţă în serviciu etc.? Faci ceva şi-i scoţi pe fraţi de la răcoare, la lumină şi căldură. Pui la copt pe un nea' Dan de-ăsta, îl dai DNA-ului, îl laşi sau chiar îl rogi, obligi etc. să se dea cu capul de copac şi gata.
Apoi urmează discret procesele de rejudecare. Pai "onorată instanţă, io nu-s de vină! Uite, dezinfectantul era diluat şi de-aia mi-au murit pacienţii". Şi tot aşa. Poţi să nu-i crezi? Cu o argumentaţie inteligent susţinută de fratele avocat în faţa fratelui judecător reuşeşti să-l scoţi basma curată pe fratele doctor. Nu doar curată ci chiar dezinfectată. Hexificată de-a dreptul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu