luni, 25 ianuarie 2021

Cîte ceva despre mafie

 Sîntem în plină isterie conspiraţionistă şi partizanat bazat pe emoţii fără nici un suport în cunoaştere. Un fel de religie cu milioane de zei fiecare alegînd să plîngă lăngă o piatră neagră sau în faţa unui altar virtual. Dar ştim asta, noi cei ce mai citim cîte ceva sau măcar înţelegem şi ceea ce nu ni se spune la ştiri sau în documentarele "senzaţionale" cu dezvăluiri de-ţi sar plombele din gură. Acum am vrut să abordez o temă relativ cunoscută, doar că am vrut să mai "rotunjesc" niţel argumentele. Ceva despre organizaţiile de tip mafiot. Le zic "mafie" deşi multe nu au nimic în comun cu mama-mafie. Dar ne-am obişnuit să le zicem mafii la toate chestiile astea care sînt niţel organizate si sînt pe lîngă lege şi regula jocului oficial. 

În SUA există o mafie în care este inclusă o cincime din populaţia americană. 20% adică! Fiecare al cincilea om este sau a fost într-un fel sau altul în puşcărie. Indiferent că a avut probleme cu fiscul sau cu legea penală ori a avut datorii transformate în zile de detenţie, puşcăria este un loc relativ comun americanului de rînd. Interesant este că foarte multe dintre aceste puşcării sînt particulare. Sereleuri precum şaormeria din colţ sau firma de adunat fier vechi de la marginea oraşului... Aceste SRL-uri au un teren pe care construiesc nişte incinte, hale, garduri, turnuri etc. şi angajeaza nişte paznici pe care-i înarmează ca să păzească nişte oameni pe care Justiţia americană îi livrează pe bază de contract. Aduc un număr de deţinuţi care vor fi cazaţi aici, hrăniţi, îngrijiţi dar şi păziţi timp de cîţiva ani, mai mulţi sau mai puţini după vrerea justiţiabililor. Pînă aici pare ok. Dar... afacerea de spălat bani şi de produs bani de aici începe. Fiecare deţinut are alocată de la bugetul naţional sau local o sumă pe care acţionarii SRL-ului o încasează şi o administrează conform contractului. Desigur, cu profit şi este logic sa fie aşa! Dar... deţinuţii vor presta munci din care vor mai primi cel mult 10% atunci cînd se liberează. Facturile emise de firmele-puşcărie sînt însă mai mari decît minim. Diferenţa de bani este profit. Ideea este că aceste puşcării primesc bani de la Bugetul Naţional dar au şi activităţi profitabile din prestări servicii, producţie etc. Ceea ce nu se ştie este că aici se fac şi teste pe oameni vii. Fie că vorbim de teste psihologice ori diete sau reţete noi de mîncare ori medicamente, vaccinuri sau terapii încă în faza de testare. Şi chestiile astea aduc bani. În cazuri extreme se poate vorbi şi despre prelevări de organe atunci cînd avem de-a face cu puşcăriaşi fără aparţinători care să se intereseze de aceşti oropsiţi. Să nu vă miraţi că legea americană este atît de dură. Industria puşcăriilor este extrem de profitabilă şi din acest borcan cu miere îşi ling degetele mulţi politicieni sau funcţionari din diferite ierarhii administrative. 

În România vedem cu toţii că sînt foarte multe chestii şi chestiuţe începînd de la orice şi terminînd cu orice. Totul este sub "aripa" mafioţilor. Nu poţi vinde nimic daca nu dai cuiva ceva, nu poţi produce un ceva dacă nu ai dat o atenţie etc., etc. Ceea ce am vrut să povestesc aici, este despre "industria morţii". Meseria de gropar... de pompagiu la funebre... Aparent o activitate discretă şi sobră şi fără să fie prea atractivă pentru investitori. Preferăm viaţa, desigur... ni se pare mult mai interesant să gîndim pozitiv, să ne ferim de chestii care ne întristează etc. Surprinzător, mafia are aici o componentă de bază cu tentacule atît de sus că nici nu le mai vezi. Instituţiile legislative româneşti au ajuns la un consens să ajute cetăţenii şi familiile care se confruntă cu o tragedie. Este vorba de un firesc ajutor de înmormîntare în aşa fel ca familia să-şi poată petrece conform datinilor pe cel pierdut. Suma este suficientă pentru a acoperi un minim-decent fără prea multe fasoane. Firmele de profil suficient de puternice oferă servicii nu doar non-stop ci şi de la A la Z. Şi... în unele cazuri... îţi mai dau şi bani înapoi din suma primită ca ajutor de înmormîntare! Dovadă de credinţă, decenţă, onestitate... bla.... bla... bla... 

Praf în ochi dragii menumorutului! Suma oferită ca ajutor de înmormîntare este muult mai suficientă decît minim! La un număr de 100 de morţi de preluat şi de "servit" ori circa 5000 de lei ajungem la juma de milion. Unele firme mai mari au acest rulaj pe zi. Ca să înţelegeţi că "firul roşu" se duce pînă suuus către legiuitori, nu trebuie decît să observaţi că aceste sume se plătesc de casele de asigurări de sănătate/oficii de pensii adică de la ceea ce plătim noi toţi sub formă de impozite/asigurări etc., etc.

Dacă încercaţi să ajungeţi la vreo instituţie fără un ajutor - pompagiu funebru - te învîrt şi te sucesc de nu-ţi găseşti nici mortul, nici actele de completat, nici nimic. Te sabotează sistematic şi te plimbă de-ţi vine acru. Desigur că îţi recomandă o firmă. Dacă ai contactat deja firma, pur şi simplu nu mai stă nimeni de vorbă cu tine pentru că ai "reprezentant". Nu ai ce căuta direct la IML să zicem. Nu-i mai poţi deranja cu nimic. Spitalele, oficiile de stare civilă, alte instituţii şi firme paralele au conexiuni cu aceste firme. Oficiul de pensii, administraţiile cimitirelor... bisericile... etc., etc. Din sursele care mi-au dat ponturi în acest biznis am aflat că sînt unii medici "premiaţi pentru performanţă" dacă livrează cît mai multe corpuri neînsufleţite. Vă daţi seama că o "pandemie" e mană cerească pentru asemenea firme-asociaţi... Să vă mai amintesc de faptul că interdicţia de a vizita pacienţii şi de a fi la curent cu tot ce se întîmplă cu cei dragi ajunşi la spital oferă dita-mai porţile deschise pentru traficanţii de organe? Ti-au luat omul încă viu, suspect de orice, e internat... apoi transferat... dus de colo-colo ca sa nu mai fie contactabil nici prin cunoştinţele angajate în spital şi apoi "preparat" şi la final livrat la pachet. Desigur, cu mutrele protocolare aferente, condoleanţe, vrăjeli... Ce ai în "pachet" nu ai voie să deschizi. Oricum, la autopsie organele interne nu se mai livrează cu carcasa pentru că se "îmbălsămează". Sună cinic? Şi vreţi să spuneţi că nu e de-a dreptul criminal? Cine să investigheze chestia asta? SeReI-ul? Hai băi, mă laşi?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu