sâmbătă, 2 iulie 2016

Frăţia europeană

Ceea ce ne leagă pe noi europenii nu este doar un spaţiu geografic. Dar asta se ştie. Se ştie şi de faptul că sîntem aceeaşi rasă, albă, caucaziană, ariană etc. Se presupune că avem un izvor comun. Oamenii serioşi ignoră povestea cu Adam şi Eva, dar acceptă că ar putea exista un neam originar. Se vorbeşte din ce în ce mai mult despre "adevărata istorie" a strămoşilor celor ce trăiesc astăzi în spaţiul din zona Carpaţi-Dunăre-Marea Neagră. Argumente tot mai puternice sînt formulate şi dovezi tot mai credibile ies la suprafaţă. Din păcate, afirmaţiile contestatarilor sînt clamate pe toate mediile şi în aproape fiecare context oficial-public. Pentru că nu te poţi "pune cu ei". Cu ei, ăia puternicii din umbră, cu interese şi cu mijloace să te strîngă cu uşa.Cu interese contra adevărului de fapt. E mai profitabil adevărul oficial.
Mulţam Doamne, internetul este un mediu care este foarte greu de controlat. Aşa că aici se pot afla lucruri nebănuite pînă acum. Multe informaţii sînt însă diluate, ridiculizate sau chiar insistent aruncate în toate contextele pînă cînd li se pierde înţelesul şi ajungi să-ţi fie ruşine să te foloseşti de respectivul argument.
Pînă ce nu am avut posibilitatea să călătoresc prin Europa nu mi-aş fi închipuit ce amprentă puternică ar putea avea civilizaţia fundată de strămoşii noştri. Dacă mergi prin Grecia în zona montană, nu în zonele maritime sau în Elveţia sau în Franţa ori în Spania, Scoţia sau chiar în Germania vei găsi cuvinte româneşti, obiceiuri, costume, nume de oameni şi foarte multe altele care te duc cu gîndul că la un moment dat oamenii ăştia au avut de-a face unul cu celălalt. Dacă luăm simplul cuvînt "daci" şi mergi la nemţi şi-i auzi că ei sînt "doici" (se pronunţă mai aproape de a decît de o) sau olandezii care-şi zic direct "daci" te opreşti un pic din mestecat şi fără să înghiţi... continui să mesteci. De ce am devenit noi români şi ei au rămas daci şi doici? Chiar dacă le zice lumea germani, alemani şi niderlandezi ceea ce contează este cum îşi spun ei înşişi. Şi dacă stai să le asculţi limbile nu ai cum să nu observi cuvinte care se înfrăţesc ciudat cu cele ale bunicilor noştri. Nu cuvintele noastre de azi, adică nu toate, pentru că avem un obicei ciudat de a uita ce e al nostru şi de a lua ce e străin. A fost moda turcească înainte de 1800, apoi cea franţuzească în secolul 18. Apoi la începutul de secol 19 era moda germană ca după cel de-al doilea război să vină moda rusească. Acum e moda englezească. Cine nu foloseşte într-o frază cel puţin un cuvînt englezit, păi ala nu-i cult. Cult... cool, chiar dacă e altă gîscă-n altă traistă.
Mi-aş pune-n cui recunoaşterea istorică dacă fraţii ăştia ai mei europeni şi-ar plăti datoriile. Dar ei se fac că plouă, ba chiar vin şi profită de slăbiciunea noastră şi ne fură, ne sabotează, fac experimente interzise la ei acasă, ne fură oamenii în putere, femeile, copiii şi nu ne dau nimic în schimb. Despre ce datorii vorbesc eu aici? Păi datorii istorice. Europenii şi-au construit o colosală civilizaţie în/pe spatele nostru. În timp ce noi ţineam barbaria asiatică la graniţele noastre cu preţul vieţii a unor generaţii întregi, fără să putem construi nimic trainic pentru ca nu aveam timp între două războaie sau pentru că trebuia să le distrugem chiar noi sau pentru că le distrugeau/furau veneticii cotropitori. Nu puteam lăsa moştenire generaţiei următoare aproape nimic. În timp ce de la austrieci spre Vest, sînt familii care locuiesc de 5-6 generaţii în acelaşi imobil, doar puţin zugrăvit sau modernizat niţel. Una este să o iei de la zero cu muncă toată viaţa şi alta e să pui veniturile de pe juma de an şi să ai locuinţă decentă. Sigur că-ţi poţi permite să oferi copiilor o educaţie de bună calitate, poţi investi în orice afacere şi să o laşi moştenire. Chiar dacă nu vrei să continui o vinzi şi cu acest capital porneşti altceva sau doar îţi permiţi să trăieşti mai mult decît decent.
Nu voi pomeni aproape nimic despre forţa de muncă de care au profitat vesticii, despre materiile prime aproape gratis luate de pe aici. Aşa cam cum astăzi, ne fură lemnul austriecii. Tot ei ne fură petrolul şi zeci de mii de oameni. De la femeile care le îngrijesc bătrînii sau le fac curăţenie prin case, birouri şi locuri publice şi pînă la medicii şi inginerii care merg acolo gata crescuţi, gata pregătiţi. Vesticii nu au plătit nici un cent pentru educaţia lor, pentru sănătatea lor, pentru creşterea lor. Nu au aşteptat ani şi ani pînă un om - de la naşterea sa şi pînă la maturitatea biologică şi profesională - pot returna ceea ce statul, comunitatea, familia au investit în acel om. Nu. Pur şi simplu NU! Au luat de-a gata, gratis şi ceea ce e cel mai trist pentru noi, au luat cea mai bună calitate. Başca! Îşi permit să facă nazuri - precum porcii sătui care urinează în ceea ce a mai rămas bun de mîncat - şi se poartă ca nişte super-oameni cînd de fapt sînt la graniţa oligofreniei. Austriecii de pildă, au tupeul să refuze plata alocaţiei pentru copiii familiilor care-şi trăiesc viaţa acolo, motivînd că în ţara de origine alocaţia este mult mai mică şi că de ce să suporte bugetul lor o aşa cheltuială inutilă. Nesimţiţi, tupeişti şi ordinari!!! Dar austriecii sînt numai un exemplu. Că dacă intrăm la italieni, francezi, nemţi etc., etc... ne ia cu groază. Şi noi acceptăm totul cu un zîmbet idiot, cu căciula-n mînă şi cu genunchii bine înfipţi în pămînt.
Nu am nevoie decît de matematică elementară ca să fac un calcul. În 1989 aveam 23 miliioane de oameni, fabrici, uzine, agricultură aproape bio şi ultra-performantă, păduri etc., etc. Azi mai sînt în ţară cam 18 milioane fără economie, cu agricultura mutată în China, Grecia, Spania etc. 23 minus 18 egal peste 5 milioane de oameni dispăruţi. O ţară întreagă!
Şi ceea ce este mai cumplit este că investim cu frenezie în proastă calitate. Refuzăm să investim în copii geniali, în inventatori etc. Investim în ţigani, în handicapaţi, în bătrîni votanţi ai partidelor ţigăneşti şi mafiote. Dacă semeni vînt, culegi furtună. Dacă investeşti în ţigani ne-integraţi în naţiunea investitoare, în sub-oameni cu o cultură infracţională, cu alocaţii şi ajutoare pentru ne-muncă şi pentru perpetuarea şi amplificarea culturii ilegalităţii... oare ce draq vom culege peste o juma de generaţie? Poate nici atît. Burţile lor cresc, puiesc de la vîrste absurd de mici, şi-şi transmit valorile dubioase. Ce e rău e că ne-au infectat cu limbajul lor, cu muzica lor şi valorile lor. Dar nu trebuie să te miri dacă mass media românească este a lor. Şi politica. Şi serviciile de informaţii. Şi finanţele. Şi... Cam tot... Noi am rămas un fel de musafiri acasă la noi şi va trebui să ne vedem de drum pentru că ei au nevoie de spaţiu vital. Să fim mulţumiţi dacă putem scăpa fără să plătim ceea ce le lăsăm cadou. Pentru "onoarea" de a le lăsa pe mînă, la cheie o ţară. Şi o să le lăsăm şi copiii pe care ne chinuim să-i creştem. O să aibă nevoie de servitori, de femei pentru satisfacerea poftelor. Ăştia vor fi copiii noştri pe care ne chinuim azi să-i educăm şi să-i creştem sănătoşi. Ca să le fie lor moale.
Surioară Europă! Şi tu stai cu braţele-n sîn şi nici nu-ţi pasă!? Ba mai şi torni gaz pe foc? Ai grijă! Ce se coace aici o să te doară ca niciodată!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu